Kirke bio.
bio kirkeshapeimage_3_link_0
ledenleden.htmlshapeimage_4_link_0
muziekmuziek.htmlshapeimage_5_link_0
kijk & luisterkijk_%26_luister.htmlkijk_%26_luister.htmlshapeimage_6_link_0shapeimage_6_link_1
agendaagenda.htmlshapeimage_7_link_0
contactcontact.htmlshapeimage_8_link_0
De leden van het Kirke Strijkkwartet zijn Joanna Vlaeminck (viool), Saartje De Muynck (viool), Evelien Vandeweerdt (altviool) en Ann Van Hecke (cello).
Als enthousiaste collega’s/vriendinnen uit Antwerpen richtten Saartje en Evelien het Kirke Strijkkwartet op.
Ondertussen spelen zij ruim 12 jaar samen. Als kwartet verzorgden zij al tal van concerten, evenementen en studio-opnames.
Zo gaven zij verschillende concerten met o.a. hun concertprogramma's “Jacht en Verleiding”, "Baboesjka 4 Tango", "Kirke & Tango", "Bacchus & Kirke".
Zij maken al eens een zijsprong en gaan geen uitdaging uit de weg. Dit maakt hen tot een flexibel strijkkwartet met een frisse kijk op verschillende muziekgenres en werkvormen. Zo werkten zij mee aan diverse projecten zoals de eindejaarsshow 2006 en 2007 van Radio 1 ‘Het ergste moet nog komen’ in de Arenbergschouwburg te Antwerpen, het live radio 1-programma ‘Het Salon’, gepresenteerd door Kurt Van Eeghem (Vooruit te Gent, 15 oktober 2006), de dansvoorstelling ‘De Opwachting’, met muziek van Glass en choreographie van An Buyck (Eeklo, Aalter), de kindermusical Opera Povera uitgevoerd door dansschool Sachiko o.l.v. Frank Vercruysse (DeWarande, Turnhout), benefietoptredens voor ‘Fashion for Africa’ en ‘Hope for Kabondo’ (project van Lieve Blancquaert en Annemie Struyf).
Zij verzorgden CD-opnames voor Gèsman, Mira , dEUS, Venus in Flames, Das Pop, Sweet Coffee, Radio 1-lied ‘Half om Half’ van Pieter Embrechts.
Zij namen de filmmuziek op voor de films ‘Ex-drummer’ en de film ‘Phileine zegt sorry’.
Zij verzorgden de muziek voor de dansvoorstelling Import/Export van Les Ballets C. de la B., naar een choreografie van Koen Augustijnen. Hiermee toerden zij tot juni 2008 doorheen Canada, Europa, Rusland, Midden-Oosten. Deze productie werd door binnen –en buitenlandse pers bijzonder lovend ontvangen. In juni 2007 werd van deze voorstelling een live-cd uitgebracht.
In juli 2010 sloten ze samen met Trixie Whitley haar 'Special Project' het Gent Jazz Festival af. De Amerikaanse (film)componist Stephen Barber schreef speciaal hiervoor de strijkarrangementen en werkte intensief met hen samen.
In november en december 2010 waren ze live op radio Klara te horen in de slotuitzending ‘Het bed van Elsschot’ en ’10 jaar radio Klara’.
Zij volgden les aan het Orpheus Instituut te Gent bij o.a. Tony Nys (voormalig altviolist Danel Kwartet), Toon Fret (Oxalys Ensemble) en Leo De Neve (Spiegel Strijkkwartet) en France Springuel.
In het academiejaar 2007-2008 studeerden zij aan de Koninklijke Muziekkapel Koningin Elisabeth en kregen zij op regelmatige basis les van onder meer het Artemis Kwartet.
Het uitgebreid repertoire van het Kirke Strijkkwartet gaat van klassiek over tango tot pop.