Kirke leden .
welkomwelkom.htmlshapeimage_2_link_0
bio kirkebio_kirke.htmlshapeimage_3_link_0
ledenshapeimage_4_link_0
muziekmuziek.htmlshapeimage_5_link_0
kijk & luisterkijk_%26_luister.htmlkijk_%26_luister.htmlshapeimage_6_link_0shapeimage_6_link_1
agendaagenda.htmlshapeimage_7_link_0
contactcontact.htmlshapeimage_8_link_0
Joanna Vlaeminck (viool)
Joanna werd geboren in 1977 en begon haar vioolopleiding op achtjarige leeftijd bij Nico Baltussen aan de Muziekacademie te Sint-Niklaas. Ze zette haar muziekstudies voort aan het Lemmensinstituut te Leuven, eveneens in de klas van Nico Baltussen. 
In 2000 studeerde ze met onderscheiding af als meester in de muziek. 
Joanna vervolgde haar vioolstudies bij Elisa Kawaguti (laureate Koningin Elisabethwedstrijd). Ze deed in 2002 haar eindexamen ‘specialisatie’ viool en behaalde in datzelfde jaar ook haar meestergraad kamermuziek met grote onderscheiding bij Roel Dieltiens. 
Ze verleent ook regelmatig haar medewerking aan verscheidene orkesten zoals het Vlaams Radio Orkest en Collegium Instrumentale Brugense. 
Tevens is ze werkzaam in het lichtere genre. Zo maakte ze cd-opnames met Ronny Mosuse, Marco Borsato en Pieter Embrechts en werkte ze nauw samen met Lucas Van den Eynde, Nele Bauwens en Tine Embrechts in Jukebox 2007. 
Joanna speelde reeds in verschillende kamermuziekensembles, zoals het strijkkwartet 'Luda', het piano-vioolduo ‘guiño’,  het ensemble Lucifer. 
Joanna is vioolleerkracht aan de Muziekacademie te Sint-Niklaas. Tevens is ze gediplomeerd vioolleerkracht in de Suzuki-methode, waarvoor ze lessen volgde bij Wilfried Van Gorp.
Saartje De Muynck (viool)
Saartje De Muynck werd geboren op 25 mei 1979 te Gent. Ze begon haar studies viool toen ze zes was, bij Annemie Verkauteren. Ze maakte haar studie viool af bij Mieke Degeyter aan de muziekacademie van Aalter, waar ze ook notenleer, dictie, voordracht en toneel volgde. 
Aan het conservatorium van Gent studeerde ze een jaar bij Corradi Bolsi. Nadien ging ze naar het conservatorium van Antwerpen, waar ze haar studie viool vervolgde bij Vegard Nilsen. In juni 2003 studeerde ze af bij Kees Koelmans aan het Conservatorium van Antwerpen. 
Ze volgde daarnaast een opleiding over de Suzuki-methode bij Jeanne Janssen en Wilfried Van Gorp.
Ze heeft lange tijd gespeeld bij verschillende jeugdorkesten, zoals het Brussels Jeugdorkest onder leiding van Michel Tilkin, het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen onder leiding van Robert Groslot, het Jeune Orchestre Atlantique onder leiding van Philippe Herreweghe, Fabio Bondi, Christophe Coin en Oswald Sallaberger. 
Sinds 2 jaar speelt ze als vaste vervanger bij het Vlaams Radio Orkest- Brussels Philharmonic, waarmee zij begin 2010 een tournee door China maakte.  Ze is actief als freelance-violiste bij verschillende ensembles en orkesten, zoals Il Novecento, deFilharmonie, La Chapelle de Loraine, Marsyas Ensemble … 
Ze maakte deel uit van Il Novecento tijdens de Europese tournee in 2001 van Björk en in 2005 maakte ze deel uit van het orkest van Marco Borsato tijdens zijn show ‘Symphonica’. 
Ze verleende aan verscheidene cd-en live opnames haar medewerking voor groepen zoals Das Pop, Soulwax, Venus In Flames, dEUS, Kanye West, Sweet Coffee, Gesman, Mira, Moki.
Ze speelde gedurende 10 jaar bij het tango ensemble "Quinteto Astor" waarmee ze in Italië (Castelfidardo) de tweede prijs in een Piazzolla-wedstrijd won. Met dit kwintet tourde ze sinds 2004 door Vlaanderen met de theatervoorstellingen ‘Verboden te dansen’ en ‘Tango Mortale’. Ze is te horen op hun eerste CD ‘Lugar del Tango’.
Ze is ook actief als vioolleerkracht.
Evelien Vandeweerdt (altviool)
Evelien Vandeweerdt (° 9 maart 1979) is afkomstig uit Rijkevorsel (Noorderkempen). Op tienjarige leeftijd begon zij vioolles te volgen bij Lief Schillebeeckx aan de Jeugdmuziekschool te Hoogstraten en later aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Turnhout. Na twee jaar vioolles schakelde zij over op altviool. Ze zette haar altvioolstudies voort aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Leo De Neve, waar ze in juni 2003 afstudeerde. 
Ze deed reeds orkestervaring op in verschillende (jeugd)orkesten, o.a. in het Kempisch Jeugdorkest en het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen, waarmee ze al deelnam aan verschillende concertreizen en festivals in Rusland, Italië, Canada en Zuid-Afrika. 
In september 2002 was ze uitgenodigd om deel te nemen aan een Masterclass te Ferrara, ingericht door de Gustav Mahler Accademia met de steun van Claudio Abbado. Ze kreeg er les van o.a. Jürgen Kussmaul, Diemut Poppen en Thomas Brandis (voormalig concertmeester Berliner Philharmoniker). 
Als free-lancemuzikante speelde ze o.a. mee met Il Novecento (Night of the Proms), I Fiamminghi, deFilharmonie, Vlaams Radio Orkest, Marsyas Ensemble, Hermes Ensemble, La Passione, ...
Met Il Novecento speelde ze in 2001 op de Europese tournee van Björk. In 2005 maakte ze deel uit van het orkest van Marco Borsato tijdens zijn show ‘Symphonica’.
Ze deed reeds studio-opnames voor o.a. dEUS, Venus in Flames, Sweet Coffee, Gèsman, Mira.
In 2006 speelde ze mee in de musicalproductie ‘Rembrandt’, uitgevoerd in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam.
Ann Van Hecke (cello)
Ann Van Hecke (°1978) kreeg haar eerste cellolessen van Simonne De Raedt-De Schepper, op 7-jarige leeftijd. Haar latere mentoren waren France Springuel, Mirel Iancovici, Anner Bylsma, Christoph Richter, Michal Kanka, Alexander Ivashkin, Marcio Carneiro, Vladimir Perlin, en Tilmann Wick.
Op verschillende wedstrijden werd ze laureate of finaliste, zoals ‘De Nationale Wedstrijd van het Gemeentekrediet’ (Eerste Prijs), Jeunes Musiciens. Ze behaalde de diploma's van ‘Meester in de Muziek’, ‘Finaliteit Kamermuziek’, 'aggregaat onderwijs'.
Ann Van Hecke stond in België en Nederland op de planken met Anna-Belle, Muse à Muse, Tocca Extended, Orquesta Tanguedia, en diverse andere groepen. Ook exploreert Ann graag de wereld van de hedendaagse muziek. Samenwerkingen met Peter Eötvös (‘Psy’), Boudewijn Buckinx (‘El Camino de Santiago’), Hanne Deneire (‘Katsu’, ‘Lotus’, ‘Wolf’) .
Ann Van Hecke is docente cello en kamermuziek aan 'dé Kunsthumaniora' van Antwerpen
© Kirke strijkkwartet - info@kirke.be - +32(0)478 24 72 83

© Jan Stragier

© Jan Stragier

© Jan Stragier